Voices of technology

Woensdag 30 maart 20.00u

Stationskwartier

Technologie stelt ons niet alleen in staat om geluiden en stemmen te wijzigen en te verwerken, het kan ook spraak en geluid genereren uit informatieve input. Tegelijkertijd is spraakherkenningssoftware gangbaarder dan ooit; we gebruiken onze stem om vragen te stellen aan onze apparaten, om te communiceren met applicaties en om onze huizen te besturen. Hoe geven deze veranderingen vorm aan onze cultuur en onze samenleving? Wie gebruikt spraaktechnologieën en met welk doel? En als technologie de bestaande samenleving verbetert en voortbouwt, wat gaat er dan verloren en wie blijft er achter door het gebruik van spraaktechnologie? Hoe kan het inclusiever worden en waar liggen de grenzen en vooroordelen van kunstmatige intelligentie?

Op deze avond worden we vergezeld door Matt Coler, programmadirecteur van de master Voice Technology aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Gasten

Matt Coler

Matt Coler

Associate professor en programmadirecteur van de MSc Voice Technology

Matt Coler behaalde zijn Ph.D. in taalwetenschappen aan de VU Amsterdam in 2010. Na het behalen ervan, stapte Matt over naar de particuliere sector en werkte hij bij een tech start-up gericht op auditie en AI. Vijf jaar later keerde hij terug naar de academische wereld en werkt reeds op de interdisciplinaire Faculteit Campus Fryslân van de Rijksuniversiteit Groningen. Momenteel is hij directeur van het MSc-programma Voice Technology. Dit programma biedt expertise op het gebied van spraakherkenning en stemsynthese.