[vc_row][vc_column width=”1/2″][us_image image=”1815″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

SCIENCE CAFÉ
DATA TO AFFECT
DINSDAG 26 NOVEMBER | 20:00 UUR 

Met: dr. Karsten Schulz en kunstenaarsduo Arvustin Caramdersson

Campus Fryslân organiseert samen met het Media Art Festival een Science Café over ‘Data to Affect’. Tijdens deze speciale MAF-editie van het Science Café ontmoeten kunst en wetenschap elkaar voor de uitwisseling van kennis, verhalen en angsten over de impact van nieuwe technologieën.

Wetenschapper dr. Karsten Schulz en kunstenaarsduo Arvustin Caramdersson (bestaand uit Hannes Arvid Andersson en Agustín Martinez Caram) combineren elkaars kennis vanuit de kunst en wetenschap terwijl ze opkomende technologieën bediscussiëren, zoals kunstmatige intelligentie, machine learning, blockchains, onderling verbonden samenlevingen en de illusie van controle.

Karsten Schulz is universitair docent Politieke Wetenschappen op Campus Fryslân. Zijn huidige onderzoek richt zich op de verbanden tussen klimaatactie, duurzame ontwikkeling en het beheer van opkomende technologieën zoals blockchain en gedistribueerde grootboeksystemen.

Arvustin Caramdersson
Om diverse mogelijkheden in storytelling, aangejaagd door de opkomende technologieën, te onderzoeken en verkennen, werken Hannes Arvid Andersson en Agustín Martinez Caram samen aan een audiovisueel project over de geschiedenis van de Blokhuispoort voor LUNA. Voor het project verzamelen, genereren en betrekken ze historische data van Leeuwarden en specifiek de Blokhuispoort vanuit diverse media. Kijk voor meer informatie: www.mediaartfestival.nl/arvustin-caramdersson

Voertaal: Engels[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]