[vc_row][vc_column width=”1/2″][us_image image=”1730″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

MARTIJN VAN BACHUM
Improvisual

DONDERDAG 21 NOVEMBER | 20:30 UUR
ZATERDAG 7 DECEMBER | 14:00, 16:00 en 19:00 UUR

Met de performance Improvisual creëert Martijn van Bachum datavisualisaties door het spelen van geïmproviseerde muziek. Tijdens de performance wordt iedere noot gevisualiseerd in een projectie. Zo ontstaat er tijdens het muziekstuk een datavisualisatie en kan de muziek zowel in het nu worden beleefd als worden teruggelezen. Nuances in de muziek worden vertaald naar gedetailleerde grafieken.

Met dit werk wordt de spanning opgezocht tussen systemen, regels, patronen en structuren enerzijds en intuïtie en improvisatie anderzijds. De muziek bestaat uit soundscapes die een combinatie zijn van sequences gespeeld op een modulaire analoge synthesizer en geïmproviseerde drumpartijen. Wat wordt gespeeld bepaald wat er in de visualisaties te zien is, maar de visuals beïnvloeden het spel ook. Zo ontstaat er een interessante feedback loop.

Afgelopen jaar postte Martijn ruim 30 IMPROVISUALS op improvisual.nl en Instagram. Tijdens de performance op het Media Art Festival toont hij een selectie hiervan.

www.improvisual.nl | www.martijnvanbachum.com[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]