YOUNG MASTER AWARDS 2021

Alle 14 deelnemers aan de Young Masters expositie maakten kans op de MAF Young Masters Award en de Publieksprijs. De Young Masters Award biedt de winnaar een maand lang residentie in een talentontwikkelingstraject bij AADK Spain in de Spaanse stad Blanca. Elif Özbay won deze editie met haar kunstwerk Boxer, Ring, Cycle de Young Masters Award, verkozen door een internationale jury. De Publieksprijs was voor Alcaeus Spyrou met zijn cinematografische artwork Anina.

ELIF SATANAYA ÖZBAY | WINNARES MAF YOUNG MASTERS AWARD 2021
Elif Satanaya Özbay won dit jaar de MAF Young Masters Award 2021. De internationale vakjury prees haar werk om de balans tussen concept en gebruik van materiaal, de kwaliteit van de uitvoering en de interactie met het publiek en de ruimte.

Özbay mag een maand lang verblijven in de AADK Spain kunstenaarsresidentie voor artistiek onderzoek en productie in de inspirerende omgeving van de Spaanse stad Blanca. De werkperiode wordt begeleid door het professionele team van AADK Spain.

De internationale vakjury bestond dit jaar uit Aymen Gharbi (TN), kunstenaar en curator en co-directeur van het International Light Art Project Interference, Ksenia Fedorova (PhD, RU) curator en onderzoeker van media en mediakunst aan de Universiteit Leiden en beeldend kunstenaars Ingo Wendt (DE) en Guiliana Grippo (ARG). Grippo werkt tevens sinds 2017 bij de kunstenaarsresidentie AADK Spain, waar zij actief is in concepting en projectorganisatie.

ALCAEUS SPYROU | WINNAAR MAF PUBLIEKSPRIJS 2021
Het publiek verkoos het werk Anina van Alcaeus Spyrou tot favoriet. Anina is een psychogeografische filmessay dat de etnografische eigenschappen van het industriële landschap en haar kwaadaardige effecten op het individu documenteert.

Photo credits: Maarten Dikken