MAF / LUNA 2021

Hier en Nu

Het Media Art Festival 2021 vond plaats van 24 september t/m 10 oktober in het Stationkwartier in Leeuwarden. Bijna drie weken lang hebben we kunnen genieten van mediakunst van jong talent uit binnen- en buitenland in het Stationskwartier in Leeuwarden, met hiernaast bijzondere MAF Specials, bijeenkomsten en workshops rondom het thema Hier en Nu. Uiteraard dankbaar dat we na 1,5 jaar weer zo een festival mochten en konden neerzetten en weer zoveel support en samenwerking hebben mogen genieten van lokale ondernemers en sponsoren.

Het is iedere editie weer een bijzonder samenkomen van diverse kunstenaars en makers. Ook bijzonder deze editie was de komst van de TEXT ME: Young Curators, een internationaal project van i-Portunus met jonge curatoren die ons festival bezochten. Hiernaast de eindpresentatie van de Noordenaars, waarbij het resultaat werd gepresenteerd van 2,5 jaar samenwerking van twaalf noordelijke organisaties in beeldende kunsten die zich inzetten voor talentontwikkeling in de regio.

Je vindt hieronder de toen exposerende Young Masters, wie de YMA’s wonnen in 2021 het programmaboekje. En natuurlijk ook de LUNA kunstenaars die in 2021 het centrum van Leeuwarden als podium gebruikten voor prachtige media- en lichtkunst!