[vc_row][vc_column width=”1/2″][us_image image=”924″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

RAUMZEITPIRATEN EN
LUKAS TRUNIGER (DE)
LichtKahn

LOCATIE: HET NAAUW

Na hun succesvolle vaaravontuur in 2018, zijn de RaumZeitPiraten terug in de grachten van Leeuwarden! Deze keer zijn bezoekers uitgenodigd om op de boot te komen voor een nieuwe en meer intieme audiovisuele ervaring. Vaar met ze mee, terwijl experimenteel muzikant Lukas Truniger een live soundtrack bedenkt voor een korte tour door de Leeuwarder grachten, aangevuld met geïmproviseerde, bewegende beeldcollages van deRaumZeitPiraten.

RaumZeitPiraten (Tobias Daemgen, Jan Ehlen, Moritz Ellerich) zijn een ruimtetijd buigende kunstenaarsgroep. Vanaf 2007 gebruiken en remixen ze oude en hedendaagse geluids- en visuele technologieën, en maken daarmee bonte, organisch geïmproviseerde licht- en geluidskunsten. Ze streven ernaar om speelse, experimentele verbindingen te maken tussen geluid, beeld, object, ruimte en tijd, voor een afwisselende-zelf-uitbreidende-multimedia-performance-omringende-ruimteschip-laboratorium-reis, ergens tussen feit en fictie in.

www.raumzeitpiraten.com

Lukas Truniger is een mediakunstenaar, componist en muzikant die zich bezighoudt met multimediale installaties, beeldhouwkunstige objecten, performances en het maken van nieuwe muziekinstrumenten. Hij is gefascineerd door en ziet schoonheid in de complexiteit van immateriële processen in de natuur, zoals de totstandkoming en de biologische interacties, maar ook in maatschappelijke zin: hoe mensen de interactie aangaan door middel van taal, (kunstmatige) intelligentie en de menselijke infrastructuren. Om deze esthetiek te vatten en te onderzoeken, past hij zelfgemaakte codes en circuits toe op gekaapte gereedschappen en objecten van massaconsumptie. Zijn werk resulteert in unieke ervaringen die de manieren van waarneming uitdagen.

www.lukastruniger.net[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]