[vc_row][vc_column width=”1/2″][us_image image=”2136″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

LUNA & FRIENDS
SILVIO ZANGARINI • Eutopia

LOCATIE: NØRD, SINT JACOBSSTRAAT 15 

Wat is echt? Is er een correcte vorm van waarneming? Hoe dichtbij kunnen we komen tot de echte waarheid? Daarbij, is er wel iets als waarheid? Of is alles wat we weten niet meer dan een illusie?

Menselijke realiteit kent vele gezichten; waarbij talrijke mogelijkheden komen kijken en onophoudelijk blijven opduiken. En geen enkel gezicht kent een meer authentieke waarheid dan de anderen. We creëren allemaal een persoonlijke relatie met onze omgeving en bouwen van hieruit onze overtuigingen en zekerheden op. Ons beeld van de wereld is gezien vanuit een individueel perspectief, gegeven door sociale, economische en existentiële omstandigheden. Er zijn daarom net zoveel realiteiten als dat er mensen zijn.

Onze zekerheden worden dan een misvatting: we maken onszelf wijs dat de realiteit makkelijk is en een bekende plek om in te leven. Maar eigenlijk, wat we echt waarnemen, is maar een geruststellende weergave, een projectie van ons eigen zelf.

Eutopia gaat deze aannames aan en maakt ze visueel; ze laat zien hoe realiteit waargenomen kan worden vanuit verschillende perspectieven en biedt verschillende, gelijkwaardige interpretaties. Het werk wordt vervormd en onherkenbaar en laat zo zien hoe ver van ons eigen perspectief een realiteit kan zijn.

www.silviozangarini.com [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]