[vc_row][vc_column width=”1/2″][us_image image=”2101″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

LUNA & FRIENDSFAIR SATURDAY

LUNA COLLECTIVE | 
Sonic Embassy

LOCATIE: KLUP DE DAG, NIEUWESTAD 53 | TIJD: 17:00 TOT 23:00 UUR
UITZONDERING OP FAIR SATURDAY: 14:00 TOT 23:00 UUR

Sonic Embassy is een ambassade in geluid. Uit huishoudelijke objecten, die wij hier typisch Fries of Nederlands vinden, klinken alledaagse geluiden uit een geheel andere cultuur, de geluiden zijn opgenomen in Houmt Souk op het eiland Djerba in Tunesië.

Geïnspireerd op het thema ‘Mixed Realities’ van SEE Djerba, de internationale biënnale voor mediakunst, ontwikkelde het team van Media Art Friesland deze zomer als gelegenheidsformatie LUNA COLLECTIVE de eerste versie van de Sonic Embassy. Thuis in

Friesland zijn geluidsfragmenten verzameld die voor ons hier ’thuis’ betekenen: een deurbel, de wind, weidevogels, zingende fans in het Cambuurstadion… Aan onze Tunesische collega’s is gevraagd om voorwerpen te verzamelen die voor hun ’thuis’ betekenen. LUNA COLLECTIVE koppelde deze geluidsfragmenten aan de verzamelde voorwerpen en Sonic Embassy was geboren!

Fair Saturday
Zowel de Tunesische als de Friese variant van de Sonic Embassy is tot stand gekomen in samenwerking met Fair Saturday. Op deze dag zet de wereldwijde cultuursector zich in voor sociale doelen. Fair Saturday wil inspireren om humaan en duurzaam te leven. Met minder aandacht voor kapitaal en meer aandacht voor elkaar. De Sonic Embassy brengt mensen bij elkaar en nodigt uit om aandacht aan elkaar en elkaars verhalen te besteden.

Fair Saturday vindt plaats op zaterdag 30 november 2019, tegelijkertijd met de derde dag van LUNA. Sonic Embassy is onderdeel van beide evenementen en verbindt deze zodoende met elkaar. Fair Saturday is een coproductie van Keunstwurk en LF2028.

www.fairsaturday.nl

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]