28 januari t/m 13 februari 2022

Luna 2022 • Voices

We maken ons op voor het licht- en mediakunstfestival LUNA met de LUNA Young Masters expositie van 28 januari tot en met 13 februari in het Stationskwartier, het prachtige LUNA Nights van 3 – 5 februari in de Leeuwarder binnenstad en het themaprogramma onder de naam LUNA Currents

Voices

Vorig jaar bracht de pandemie de wereld tot stilstand. Met ons 2020/21 Mediakunst Festival thema Hier en Nu namen we de tijd om te reflecteren: om dieper in ons heden te graven en de scheuren te onderzoeken die in de crisis zijn ontstaan.

In de overgang naar een post-pandemische tijd, zijn we nog steeds aan het begrijpen hoe het leven is veranderd, en hoe we het heden en de toekomst vorm kunnen geven. Met het oog op deze uitdaging is ons thema voor 2022 Voices. Na vele lange, stille maanden van isolement lijken er stemmen in de lucht te zoemen. Trillingen groeien onder onze voeten; of komen ze van binnenuit ons lichaam? We worden omringd door het geroezemoes van de technologie, de taal en de cijfers van de wetenschap, het gefluister van samenzweringen, de roep om verandering, het gezang van de natuur.

Met Voices openen we gesprekken tussen kunst, wetenschap en technologie met verbeelding, speculatie en actie. Kijk vooral wat ons themaprogramma LUNA Currents | Voices gaat brengen, welke jonge nationale en internationale kunstenaars dit jaar exposeren in de LUNA Young Masters expositie en natuurlijk welke magische lichtkunstwerken te zien zijn tijdens LUNA Nights van 3 tot en met 5 februari in de Leeuwarder binnenstad.