LUNA 2021
30 september t/m 2 oktober

Iedere avond van 18:00u – 23:00u

Bijna een jaar nadat we LUNA – Leeuwarden Urban Night Adventure hoopten te realiseren kunnen we eindelijk de stad in voor een fascinerende, indrukwekkende en bij vlagen adembenemende kunstbeleving in de prachtige binnenstad van Leeuwarden. Na drie edities ben je als bezoeker wellicht gewend aan een verrassende wandeling langs bekende en onbekende plekken – tuinen, stegen, kelders, kerken, garages en grote pleinen die je altijd al kende maar nu letterlijk in een ander licht ziet.

In het voorjaar van 2020 hebben we dit concept aangepast: geen verborgen plekken, geen donkere steegjes, geen onbekenden binnen- of achtertuinen. We maakten een perfecte corona-proof reisroute langs ruime buitenlocaties. Mogelijk minder bekend, maar wij geloven absoluut dat onze kunstwerken spannend genoeg zijn om deze avontuurlijke nachtelijke tour de moeite waard te maken. En we kunnen je verzekeren: ook de volgende editie van LUNA in februari 2022 zal weer op ruimte buitenlocaties plaatsvinden. Gewoon omdat we er zeker van willen zijn dat we onze bezoekers kunnen verwelkomen. We zijn ervan overtuigd dat we je niettemin kunnen verrassen met bijzondere kunstervaringen en nieuwe perspectieven op onze stedelijke omgeving.

En uiteindelijk doen we deze moeite, houden we ons aan alle maatregelen en passen we ons programma aan, om in de toekomst nog veel meer nachtelijke kunstavonturen te kunnen realiseren. Vroeg of laat zullen we je weer verrassen met onverwachte routes over kleine, donkere, onbekende en verrassende in- en outdoor locaties. Daar geloven wij in. En voor nu geloven wij vooral in het nemen van verantwoordelijkheid, net zoals wij hopen dat jij gelooft in onze kennis van en passie voor het vinden en presenteren van de meest indrukwekkende media- en lichtkunstwerken. Of er nu een uitzonderlijke pandemische situatie is of niet. Laat er kunst zijn, laat er licht zijn.

Hartelijk welkom bij LUNA 2020/2021!

Menu