IN SEARCH OF ALLEVIATION
EVELYN ANDOH

DONDERDAG 7 OKTOBER T/M ZONDAG 10 OKTOBER 

In de interdisciplinaire performance IN SEARCH OF ALLEVIATION verwerkt Evelyn Andoh door middel van ruimtelijke vormgeving, modeontwerp, muziek, choreografie en film haar angsten en maakt ze tastbaar voor haar omgeving. Evelyn onderzoekt hoe ze haar negatieve ervaringen naar het positieve kan vertalen door afgedankte en/of waardeloze materialen te upcyclen. Deze materialen staan hierin symbool voor ervaringen en gedachten die zij het liefst wegstopt, zodat deze haar leven niet teveel gaan beheersen. Wat gebeurt er wanneer zij in plaats van het wegstoppen deze gedachten niet langer ontkent?

IN SEARCH OF ALLEVIATION is een productie van Up North en komt tot stand tijdens het Media Art Festival waar Evelyn als artist-in-residence werkt van 4 t/m 7 oktober. Ze werkt hierbij samen met Wander Kars (muziek), Marijn Bruinen (video) en Karel Hermans (Regie en scenografie).

Het eindresultaat wordt gepresenteerd op donderdag 7 oktober om 20:00 uur en is vervolgens te bezichtigen tot en met zondag 10 oktober.

Evelyn Andoh behaalde haar Bachelor of Design aan de Academie voor Popcultuur in 2013 en is momenteel actief als creatief producent en autonoom maker.

Up North is een interdisciplinair laboratorium waarin jonge noordelijke cultuurmakers in de urban- en popcultuur kunnen experimenteren en hun talenten kunnen ontwikkelen.

www.upnorth-lab.nl

Menu