EDUCATIE

Het Media Art Festival biedt verdieping en ruimte om te spelen voor iedereen.

ONDERWIJS
Gedurende het hele jaar bieden wij workshops en introducties in de mediakunst aan voor alle onderwijsniveaus. In de festivalperiode worden die op onze hoofdlocatie verzorgd in combinatie met rondleidingen door de MAF Young Masters Expositie. Ook kunnen er rondleidingen op LUNA geboekt worden. De rondleidingen maken we op maat, passend bij de leeftijd en belangstelling van de leerlingen. Gedurende de rest van het jaar komen we graag bij u op school. Nieuw in 2021 zijn rondleidingen met een specifieke focus op de technische kant van alle projecten.

LESBRIEVEN
Media Art Friesland biedt lesbrieven aan voor docenten van het primair en voortgezet onderwijs, bedoeld om onderwerpen uit de mediakunst te behandelen in hun lessen. De lesbrieven zijn hieronder vrijblijvend te downloaden en te gebruiken.

Kunst op straat – Primair onderwijs
Leerlingen maken als reizende kunstenaars met behulp van Google Maps zelf kunstwerken voor alle uithoeken van de planeet. Geschikt voor middenbouw. Download deze lesbrief hier.

Videogame fotografie – Voortgezet onderwijs
Leerlingen gaan aan de slag met fotografie in de wereld van videogames. Geschikt voor alle leeftijden. Download deze lesbrief hier.

MEER INFO EN BOEKEN
Algemeen
Aanbod voor leerlingen met specifieke belangstelling voor techniek

RONDLEIDINGEN VOOR OVERIGE GROEPEN
Voor alle overige groepen zijn er ook rondleidingen te boeken. Er zijn twee opties:
• Een rondleiding door onze MAF Young Masters expositie van jonge internationale mediakunst;
• Een boeiende tocht langs de LUNA-werken die eind november drie avonden lang in het centrum van Leeuwarden te beleven zijn.

Neem voor meer informatie contact op door te mailen naar:
mediaartfriesland@gmail.com

Menu