EDUCATIE

Het Media Art Festival biedt verdieping en ruimte om te spelen voor iedereen.

Tijdens het Media Art Festival en LUNA kunnen jongeren van alles ontdekken op het gebied van kunst, media en technologie. Ga op avontuur tijdens de workshop en rondleidingen op MAF en LUNA!

Gedurende het hele jaar bieden wij workshops en introducties in de mediakunst aan voor alle onderwijsniveaus. In de festivalperiode worden die op onze hoofdlocatie verzorgd in combinatie met rondleidingen door de MAF Young Masters Expositie. Ook kunnen er rondleidingen op LUNA geboekt worden. De rondleidingen maken we op maat, passend bij de leeftijd en belangstelling van de leerlingen. Gedurende de rest van het jaar komen we graag bij u op school.

Ons aanbod voor het primair en voortgezet onderwijs is te vinden op de website van Kunstkade:

 

Voor deze editie van het festival heeft Jan Herman de Boer van onze educatie afdeling een speels programma ontwikkeld. In dit educatieprogramma kan volop geëxperimenteerd worden!

WORKSHOP TRILORKEST 2021
Als je een berichtje binnen krijgt dan hoor je misschien een geluidje en je telefoon trilt. Niet alleen hoor dan dat je een berichtje hebt, maar zo voel je het ook. Nieuwere telefoons hebben soms geen knoppen maar geven je de illusie dat je iets indrukt door de telefoon heel subtiel te laten trillen. Al deze trillingen in je telefoon worden gemaakt door kleine ‘haptische motoren’. Omdat deze motoren zo precies aangestuurd kunnen worden, worden ze ook gebruikt in handschoenen voor virtual reality spellen, de subtiele trillingen kunnen bijvoorbeeld het gevoel van water dat over je handen stroomt nabootsen.

In groepjes programmeren de leerlingen Arduino computers om de trillende motoren aan te sturen en zo een eigen ritme te maken. Aan het einde van de workshop starten alle groepjes tegelijk hun ritme en vormen zo gezamenlijk een orkest.


LESBRIEVEN
Media Art Friesland biedt lesbrieven aan voor docenten van het primair en voortgezet onderwijs, bedoeld om onderwerpen uit de mediakunst te behandelen in hun lessen. De lesbrieven zijn hieronder vrijblijvend te downloaden en te gebruiken.

Kunst op straat – Primair onderwijs
Leerlingen maken als reizende kunstenaars met behulp van Google Maps zelf kunstwerken voor alle uithoeken van de planeet. Geschikt voor middenbouw. Download deze lesbrief hier.

Videogame fotografie – Voortgezet onderwijs
Leerlingen gaan aan de slag met fotografie in de wereld van videogames. Geschikt voor alle leeftijden. Download deze lesbrief hier.

RONDLEIDINGEN VOOR OVERIGE GROEPEN
Voor alle overige groepen zijn er ook rondleidingen te boeken. Er zijn twee opties:
• Een rondleiding door onze MAF Young Masters expositie van jonge internationale mediakunst;
• Een boeiende tocht langs de LUNA-werken die het eerste weekend van oktober drie avonden lang in het centrum van Leeuwarden te beleven zijn.

Neem voor meer informatie contact op door te mailen naar:
educatie.mediaartfriesland@gmail.com

Menu