KAMPVUUR MET NEW NOARDIC WAVE

Vrijdag 18 maart vanaf 19.30 uur

Samen met filmplatform New Noardic Wave organiseren we Kampvuur: een plek waar Noordelijke film- & mediamakers samenkomen om hun werk te tonen en te vertellen over hun projecten: welke uitdagingen komen ze tegen? Welke keuzes maken ze? En waarom? Drie shortfilms worden vanavond vertoond van makers Jeroen van de Bovenkamp, Annemarie Lindeboom en Alcaeus Spyrou, waarna we onder leiding van host Loes Brinkman, hoofd educatie en programmeur bij Film in Friesland, gezellig nakletsen met de makers en ideeën en inspiraties uitwisselen!

De Makers

Alcaeus Spyrou presenteert Why the Mountains are Black (2021). Een team van onderzoekers ontmoet elkaar bij berg Çika, in het zuiden van Albanië, in een poging om het Griekse himariote dialect te documenteren. Vanwege grote migratiegolven zijn de voornaamste inwoners van deze bergdorpjes vooral oude vrouwen. In 2021 won Alcaeus de Young Masters Publieksprijs met zijn shortfilm Anina. 

Jeroen van de Bovenkamp stak de Atlantische Oceaan over met het zeilschip Windfall en filmde twee oceaanroeiers die deelnamen aan een wedstrijd: door gezamenlijk de oceaan over te roeien wilden zij geld ophalen en bewustzijn creëren rondom de plastic vervuiling in zee. 

Annemarie Lindeboom zoekt naar artistieke manieren om verhalen te vertellen: Spoken Word, journalistiek, een goed evenement of een dikke campagne. Voor de film Flatliners maakte ze voor het eerst de overstap naar een documentaire, en combineerde ze daar Spoken Word en geluid.