Opening Young Masters Expositie

Donderdag 17 maart 2022 • 20.00 uur

Op donderdag 17 maart trappen we LUNA af met de opening van de LUNA Young Masters expositie in het Stationskwartier aan de Snekertrekweg 1. Dat doen we natuurlijk feestelijk en in het bijzijn van het merendeel van de kunstenaars en speciale performances! 

LUNA Young Masters wordt geopend door gedeputeerde Sietske Poepjes, juriste en politica van het CDA met onder andere klimaat, energie, cultuur en onderwijs in haar portefeuille.  Sinds 2011 is zij lid van de Gedeputeerde Staten van Friesland. Roberto Ronzani van het kunstenaarcollectief Secular Light UNLTD sluit af met een DJ-set.

Performance Young Master Nicole Kuiper

De maatschappelijke normen en idealen, specifiek gericht op het ‘ideale vrouw-zijn’, leggen in Nicole Kuiper haar artwork ook een absurdisme bloot. In het verlengde van haar artwork My Everything and Nothing, geeft ze vanavond – en gedurende het festival – een live performance. 

Performance Young Master Vanina Tsvetkova

Met een hedendaagse vertaling van het Bulgaarse Kukeri-ritueel streeft kunstenares Vanina Tsvetkova naar vrijheid van expressie en een nieuw gevoel van saamhorigheid in de live performance van haar artwork We, Ourselves and Us

Katie Ceekay: Complex Public Service

Kunstenares Katie Ceekay (IRL, 1990) presenteert een speciale lezing van Complex Public Service: een poëtische docu met een publiek doel. Samen met storyteller Joost Wierenga probeert ze in deze open vertelling gedachten en reflecties te vatten die nodig zijn om als mensen gelijkwaardigere en ‘samengerichte’ toekomsten te bouwen. Complex Public Service is een maatschappelijk betrokken project gemaakt in samenwerking met kunstinitiatief VHDG en festival Welcome to the Village.