LUNA 2021
4 t/m 6 maart

Beste vrienden van LUNA,

Helaas kan het Leeuwarden Urban Night Adventure – LUNA in 2020 i.v.m. COVID_19 niet plaatsvinden. Maar we zijn optimistisch en hebben de nieuwe festivaldata al in onze agenda genoteerd: 4 t/m 6 maart 2021. Doen jullie dat ook?

Houd onze Facebookpagina in de gaten voor updates en aankondigingen van de mooie projecten die we aan het voorbereiden zijn!

Hartelijke groeten,
Team MAF-LUNA 2021

TUBELIGHTS – LAMBERT KAMPS

In het kader van het themaprogramma ‘Hier en Nu’ van Media Art Friesland was de hele maand november de kunstinstallatie Tubelights te zien in de glazen entree van Tresoar. Een interactief kunstwerk van de Groningse kunstenaar en ontwerper Lambert Kamps waar het publiek zelf aan mee kon werken door woorden te delen.

Tubelights is een installatie op het grensvlak van kunst, architectuur en design. Het bestaat uit door luchtdruk aangedreven buizen die in verschillende combinaties kunnen oplichten en woorden vormen van maximaal acht karakters. 

De kunstenaar en Media Art Friesland nodigden het publiek uit om woorden en woordcombinaties in te sturen rond het thema ‘Hier en Nu’. Wat associeer jij met de huidige tijd? De pandemie, polariserende politiek of misschien iets persoonlijks? De ingestuurde woorden waren vervolgens terug te zien in de installatie en vormden samen een woordgedicht over onze tijdgeest.

Foto: Xanne Wijkamp

OVER DE KUNSTENAAR
Lambert Kamps (1974) is ontwerper en ruimtelijk beeldend kunstenaar. In teams van wisselende samenstelling of individueel werkt hij aan projecten in binnen en buitenland. Naast werk in opdracht ligt zijn focus op de ontwikkeling van eigen concepten, projecten en producten op het grensvlak van autonome kunst, design en architectuur. Deze zijn te zien en te beleven op exposities, beurzen, festivals en in de openbare ruimte.

Menu